Scoala de Fotbal - Prezentare

CARACTERISTICI GENERALE

Școala de fotbal “JUVENTUS BUCUREȘTI” a luat naștere din dorința de a oferi copiilor din cartierul Colentina, și nu numai, posibilitatea de a practica un sport de performanță în cele mai bune condiții posibile.

Având alături o echipă de profesioniști în domeniul fotbalului, prin conceptele, metodele și standardele pe care ni le impunem, căutăm să aducem lângă noi copiii dornici de afirmare și care vor să urmeze o ȘCOALĂ PROFESIONALĂ DE FOTBAL.

SCOPUL ȘI OBIECTIVELE NOASTRE

Scopul Școlii de fotbal “JUVENTUS BUCUREȘTI” este de a descoperi și forma sportivi de performanță și de a-i promova la nivelul echipei mari a clubului pentru a juca fotbal la nivelul competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal.

Pentru sezonul care bate la ușa, Juventus București are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a de fotbal.

Clubul nostru oferă copiilor cadrul instituțional necesar pentru a le apăra interesele sportive în drumul lor spre performanță la echipe de top din fotbalul românesc sau din străinătate.

Unul din principalele noastre obiective este de a aduce și de a transmite copiilor plăcerea de a juca fotbal. Noi considerăm că pentru a putea face performanță în acest domeniu este nevoie, în primul rând, de plăcere. Apoi, cu ambiție, dorință și muncă pot fi atinse cele mai înalte standarde.

Un alt obiectiv este de a oferi în permanență copiilor condiții excelente, atât de pregătire (teren, bază sportivă modernă, echipament sportiv complet, mingi, etc.), cât și de cazare și școlarizare (cazare la sediul clubului și școala pentru copiii veniți din afara capitalei și nu numai, minimum 3 mese pe zi, vitaminizare, recuperare, etc.).

Considerăm comunicarea ca fiind unul din principalele aspecte ce asigură o dezvoltare rapidă și sănătoasă a copiilor, astfel că punem mare accent pe acest capitol atât în relația cu copiii cât și în relația cu părinții.

Fiecare copil care urmează școala noastră de fotbal este urmărit la nivel individual de către antrenorii clubului, a căror experiență și competență profesională sunt incontestabile, atât în dezvoltarea abilităților fotbalistice, cât și în crearea unei educații corecte și sănătoase.

Deși obiectivul principal este acela de a forma tinere talente în fotbal, chiar dacă un copil nu face performanță el va reuși, prin fotbal, să învețe ce este lucrul în echipă, să se responsabilizeze, să își ocupe timpul liber într-un mod plăcut și util. Ne ghidăm în tot ceea ce facem și gândim în legătură cu fotbalul și sportul practicat de copiii cartierului Colentina și nu numai la expresia consacrată “Mens sana in corpore sano”.

ȘCOALA DE FOTBAL “JUVENTUS BUCUREȘTI” VĂ OFERĂ:

 • Antrenori profesioniști Bază sportivă proprie – Baza Sportivă „Juventus București”
 • Materiale sportive profesionale (mingi, gărdulețe, jaloane, etc.)
 • Echipament sportiv complet (echipament de antrenament, echipament de prezentare, genți, etc.)
 • Cantonamente de pregătire (în general, 2 / an)
 • Antrenamente individuale
 • Antrenamente specifice pentru portari
 • Antrenamente de pregătire fizică
 • Grupe de începători și avansați
 • Contracte de jucători profesioniști pentru copiii ce prezintă prespective de viitor (copii cu contract vor obține un salariu lunar pe o perioada prestabilită conform contractului)
 • Program de antrenament flexibil, atât dimineața, cât și după-amiaza (în funcție de programul școlar)
 • Turnee și competiții

PERFORMANȚE ANTERIOARE

În ultima perioadă, cea a începutului de mileniu 3, Juventus București a participat de 5 ori în Liga a II-a, iar cea mai bună clasare a fost în sezonul 2004 – 2005, respectiv locul 5.

Clubul nostru a bifat în istoria recentă și două calificări în șaisprezecimile Cupei României.

Jucătorii reprezentativi, crescuți și consacrați în spiritul Juventus sunt:

CIPRIAN TĂTĂRUȘANU – actualmente la Fiorentina – Italia

PETRE CIPRIAN – actualmente la Gaz Metan Mediaș

MARIAN ZECIU – naționala Armeniei

CĂLINȚARU GEORGE – actualmente Viitorul Constanța

DIMA VALENTIN – actualmente Concordia Chiajna

ZAHARIA ALEXANDRU – actualmente Oțelul Galați

În prezent, Școala Profesională de Fotbal a clubului Juventus București are echipe la 12 grupe de vârstă, în total fiind legitimați 210 copii și juniori.

Seriozitate

Utilitate

Profesionalism

Echilibru

Rezultate

Competenta

Omenie

Motivatie